[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Fiecare trimestru de sarcina aduce schimbari miraculoase corpului tau. Pentru ca fiecare etapa reprezinta noi provocari, este necesar un plan de antrenament personalizat, proiectat exclusiv pentru a ajuta viitoarele mamici sa ramana in forma si sa se simta confortabil cu evolutia sarcinii in fiecare trimestru de dezvoltare a fatului.

Exercitiile Pilates solicita musculatura de profunzime a zonei core, planseul pelvin, soldurile si coloana vertebrala, imbunatatesc forta si memoria musculara pentru ca organismul viitoarei mamici sa se poata recupera mai rapid dupa sarcina.

Desi  tehnica Pilates este unul dintre cele mai sigure forme de antrenament pentru toata lumea, este recomandat ca viitoarele mamici sa obtina acordul medicului  care le urmareste sarcina inainte de a incepe un astfel de program de exercitii.

In cazul in care sarcina se dezvolta in conditii normale iar viitoarea mamica obtine acordul medicului ginecolog cu privire la practicarea exercitiilor pilates, antrenamentul poate fi practicat pana la nastere cu o frecventa de doua-trei ori pe saptamana.

Clasa de pilates incepe cu o incalzire de cinci pana la zece minute in care se vor executa exercitii usoare de flexie a genunchilor, soldurilor, rotari ale umerilor, urmate de exercitii specifice fiecarui trimestru de sarcina.

Primul trimestru: lunile 1-3

Target: imbunatatirea zonei core, crearea rezistentei si a memoriei musculare prin exercitii specifice pentru abdomen, spate, talie, bazin astfel incat sa putem crea baza solida a corsetului intern care sa poata sustine intreaga greutate dupa ce sarcina incepe sa se dezvolte.

Cel de-al doilea trimestru: lunile 4-6

Target: imbunatatirea posturii, a stabilitatii si echilibrului prin miscari ce vor mentine coloana vertebrala intr-o pozitie verticala neutra corecta, protejand spatele si gatul pe masura ce burtica si sanii viitoarei mamici incep sa creasca .

Ultimul trimestru de sarcina: lunile 7-9

Target: imbunatatirea si mentinerea flexibilitatii, a mobilitatii incheieturilor. Exercitiile din acest trimestru de sarcina vor fi facute pe sol si includ miscari specifice pentru consolidarea musculaturii pelviene, pastrarea mobilitatii soldurilor si a coloanei vertebrale, atenuarea disconfortului resimtit .

Printre beneficiile de care se pot bucura participantele la o astfel de clasa  se numara:

*pregatirea specifica a muschilor implicati activ in timpul nasterii;

*constientizarea zonelor in care apare tensiunea si reducerea acesteia prin tehnicile potrivite;

*atenuarea disconfortului postural cauzat de accentuarea curburii coloanei vertebrale prin schimbarea centrului de greutate al corpului;

*scurtarea perioadei de travaliu si usurarea nasterii precum si refacerea rapida de dupa nastere;

*oxigenarea mai buna a fatului din burtica;

*socializare intr-un mediu proiectat pentru pastrarea starii de bine a fizicului si mentalului.

Puteti pastra tonusul muscular si va puteti bucura de toate aceste beneficii incepand cu 14 martie 2015 ,  in cadrul  Clubului de fitness  Sportify  – Rm.Valcea.

Pe Roxana o gasiti aici.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]