10930165_1038568409521087_1858634657006398500_n

Regimul necesar pentru slabit este un subiect discutat in cam toate revistele si ziarele care apar pe piata.La TV, tot pe aceasta tema sunt intervievate unele vedete (cantareti,actori,prezentatori TV, etc) desi ei nu au cunostinte aprofundate in acest domeniu si nu pot da sfaturi altora. Mai apar si asa-zisi specialisti care sustin idei ce se bat cap in cap cu cele ale altor asa-zisi specialisti.In ciuda prezentei continue a subiectului in presa multi oameni nu inteleg nimic,tocmai din aceasta cauza.

Unii specialisti sustineau ca nu conteaza ce mananci, ci ce mananci in timp ce altii erau de parere ca tot secretul consta in a nu manca seara dupa ora 17.
Intr-o oarecare masura toti acesti specialisti au dreptate, in sensul ca spun doar o parte din adevar.
Culturistii de performanta tin regimuri stricte de slabire dar in acelasi timp au grija sa alimenteze perfect corpul pentru ca oruice greseala v-a duce la un deficit de substante nutritive in organism,acest lucru ducand la pierderea de masa musculara.
Ambele elemente conteaza: si ce mananci si la ce ora mananci,nu doar unul dintre aceste elemente.

Ce mananci: pentru o sanatate optima conteaza ce mananci ,pentru a asigura corpului toti nutrientii necesari:vitamine,minerale,proteine,carbohidrati,grasimi etc…Daca regimurile care reduc sau exclud excesiv anuminte lucruri(cum ar fi regimurile vegetariene sau cele care reduc prea mult carbohidratii sau grasimile) nu sunt facute de cineva care are cunostinte solide in domeniu,pot fi periculoase pentru sanatate.
Cat mananci: Conteaza cat mananci pentru ca intr-un regim de slabire este esential controlul caloriilor.Daca mananci mai multe calorii decat are nevoie organismul,vei suporta consecintele si caloriile se vor depune sub forma de grasime.

Ora cand mananci: Seara evitati mesele bogate in carbohidrati si grasimi.Caloriile mancate seara au tendinta de a se depune sub forma de grasime.
Cei care fac sport seara pot incalca aceasta regula,dar fara sa abuzeze.
Consumati carbohidratii care provin din fructe si legume,care au o asimilare mai lenta, si renuntati la dulciurile rafinate ,care au o asimilare rapida si ridica glicemia.
Cand va faceti un regim,aveti grija sa tineti cont de toate aceste elemente!