Pe timp de vara ce poate fi mai racoritor si mai sanatos decat un smoothie din fructe? Daca esti acasa iti poti prepara la blender, insa daca te afli in oras, la serviciu sau la un eveniment, nu prea ai posibilitatea. Asa a aparut “Sloop”, un brand romanesc de smoothie-uri ambalate, construit de o echipa ambitioasa care promite multe.

echipa sloop

Despre smoothie-urile Sloop

“Sloop este un produs inovativ, ce face parte dintr-o categorie de nisa a industriei de bauturi nealcoolice, si anume cea a smoothie-urilor. Mai detaliat, produsul este incadrat in categoria juice-uri pe baza de fructe 100%, fara zahar adaugat, fara aditivi sau coloranti, iar conform definitiei un smoothie trebuie sa aiba 100% continut de fructe, nu numai sucul, ci si pulpa si fibrele.

Este important de mentionat faptul ca in categorie exista si multe produse pe baza de concentrat. Aceasta ar fi o segmentare importanta, pentru ca noi vorbim foarte mult de NDC – Nu Din Concentrat, similar termenului NFC – Not From Concetrate folosit in strainatate. O alta diferentiere in cadrul categoriei se refera metoda de procesare a acestor produse (pentru a le da un termen de valabilitate mai lung sau mai scurt), in urma careia pot fi pastrate la temperatura ambientala sau la frig. Sloop se incadreaza in cea mai proaspata categorie: este “Nu Din Concentrat” si este pe lantul frig, termenul de valabilitate fiind mic”, povesteste Melania Damian, business leader Sloop, pentru modernbuyer.ro.

 

sloop-frigiderCu alte cuvinte, sucurile Sloop sunt facute din fructe proaspete intregi zdrobite sau stoarse si nimic altceva. I-am intalnit la Raw Generation Expo unde era “bataie” pe smoothie-uri din visine, piersici, banane, pere si alte fructe. Standul lor era plin si nu este de mirare la cat de bune sunt. As vrea sa vad asta in fiecare zi, as vrea sa vad cat mai multi romani care si-au format ca obicei sa consume smoothie-uri naturale. Diferenta dintre un suc din concentrate si unul din fructe stoarse este ca de la cer la pamant ;)

Reteta este a romanilor, insa productia este realizata in Austria

“Sucurile sunt produse in Austria si sunt aduse in Romania cu regularitate. Reteta, mixurile ne apartin, insa materiile prime provin de pe piata internationala si sunt furnizate de producatorul austriac. Noi specificam retetele, inclusiv soiurile de fructe, si, de asemenea, furnizam sticlele, etichetele etc. Pe partea de logistica am subcontractat un distribuitor, pentru ca avem nevoie de logistica pe frig. In ceea ce priveste punctele de vanzare, momentan suntem prezenti in anumite cafenele si in magazine gen Bacania Veche, Pukka Food etc. Am ales pentru inceput acest canal deoarece au fost foarte deschisi sa listeze produsul, iar noua ne-a permis sa avem un contact foarte bun cu publicul. Produsele noastre nu sunt bio si nici nu vrem sa intram pe acest teritoriu, insa sunt naturale, iar cei care frecventeaza astfel de magazine stiu deja despre ce este vorba si le accepta imediat”. (sursa)

Sloop nu contine zahar adaugat, conservanti, coloranti sau arome

Ce-i al lor e pus deoparte si anume procesul de imbuteliere datorita caruia sucurile rezista chiar si 3 saptamani: “Iar pentru a ramane proaspete chiar si 21 zile am folosit un sistem special de imbuteliere. Ce noroc cu tehnologia asta!”.

Unde ii gasiti: predominant in Bucuresti, in hypermarket-urile Cora, in magazine de tip Pukka Food, dar si la diverse targuri. Urmariti-i pe pagina de Facebook ca sa stiti exact :)