healthy-breakfast

Nutritie Inteligenta Pentru Rezultate Maxime

Pentru a creste performantele sportive este foarte important sa aveti o alimentatie bine pusa la punct. Anumiti factori pot face diferenta in procesul de crestere si definire a masei musculare. In continuare va vom prezenta anumite sfaturi care pot ajuta la obtinerea rezultatelor maxime din cadrul alimentatiei si a antrenamentelor.

Este indicat realizarea antrenamentelor dupa o perioada de 2-3 ore de la ultima masa

Evita sa consumi multe proteine sau lipide la masa dinaintea antrenamentului, deoarece acesti nutrienti se digera incet
Alimentatie inainte si dupa antrenament este foarte importanta pentru un culturist.

Pentru a obtine performante mari orice culturist stie cat de importante sunt mesele dinaintea si dupa antrenament, si bineinteles ce si cat mananci. Iar pentru corecta functionare a organelor interne si a muschilor, mentinerea nivelului hidric al organismului este crucial. Daca ai mancat un pranz zdravan asteapta trei ore pana sa te apuci sa tragi de fiare. Este indicat sa se consume suplimente nutritive inaintea antrenamentului cu greutati.

Evita sa consumi multe proteine sau lipide la masa dinaintea antrenamentului, deoarece acesti nutrienti se digera incet. In locul lor alege hrana bogata in carbohidrati, ca de exemplu paste, paine si derivati, fructe si aminteste-ti sa bei multa apa inainte, in timpul si dupa antrenament. Consuma lichidele inainte sa simti senzatia de sete, si rehidrateaza-te la fiecare 15 minute dupa antrenamentul de forta sau cel aerobic.

Cei mai multi fiziologi ce studiaza exercitiile sunt de acord cu ideea ca nu este bine sa consumati o cantitate mare de hrana chiar inainte de antrenament. Este bine totusI sa luati o masa bogata in carbohidratI nu mai devreme de doua ore inaintea antrenamentului, care va constitui „combustibilul” pe timpul lucrului sI pana la masa de dupa. Dupa ce ai terminat antrenamentul, bea sucuri de fructe sau bauturi speciale pentru sportivi si mananca batoane nutritive ca sa incepi refacera imediata a rezervelor de glicogen muscular, care s-au consumat in timpul efortului fizic depus. Dupa aceasta mananca un pranz copios, plin de proteine si carbohidrati, insa sarac in grasimi; consuma obligatoriu fructe si legume.

CAI DE A-TI IMBUNATATI OBICEIURILE ALIMENTARE

Micul dejun

– Amesteca bucati de capsuni, piersici si banane in cerealele fierbinti – astfel mai iei o portie de fructe pe zi
– Bea sucuri de fructe stoarse chiar de tine, in loc sa consumi produse preambalate – vei fi sigur ca vitaminele sI antioxidantii ajung in corpul tau
– Foloseste albusuri de ou, in loc sa folosesti tot oul – reduce colesterolul si grasimea
– Inlocuieste branza topita, care este grasa, cu branza degresata

Pranzul

– Foloseste numai paine 100% din grau ca sa itI cresti aportul de fibre
– Mananca covrigei impreuna cu sandwich-ul de ora 12, in loc de cipsuri – scapi de grasime in acest fel
– Pune mustar pe sandwich in loc de maioneza
– Mananca un fruct ca desert in loc de o prajitura sau un baton de ciocolata

Cina

– ConsumatI piept de curcan in loc de carne de porc sau vita
– Preparati salate cu multe legume si cu sosuri sarace in grasimi
– Mananca peste pe gratar in loc de hot dog sau carnaciori. Pestele se infasoara in folie de aluminiu, cu mult suc de lamaie si sare dupa gust.

Atentie: Acestea sunt simple exemple de imbunatatire ale alimentatiei curente, nu reprezinta formatul ideal. Pentru o consultatie completa va rugam sa ne contactati pentru a stabili o evaluare cu unul dintre antrenorii nostri personal.