EXERCITIUL 1// IMPINS CU BARA LA PIEPT

Un exercitiu nelipsit din programele serioase de antrenament. Lucreaza pieptul, umerii, tricepsul. In pozitia de start omoplatii trebuie sa fie cat mai apropiati. Un partener de antrenament care sa va asigure in timpul seriilor grele iti va asigura o intensitate maxima si riscuri minime. Bara coboara la baza pieptului. Priza se stabileste in functie de caracteristicile personale, o priza foarte lata permite lucrul cu o greutate mare dar este stresanta pentru articulatii si nu stimuleaza pieptul suficient de bine (cursa miscarii este redusa si contractia de varf inexistenta). Priza prea apropiata lucreaza cu precadere tricepsul.

1

EXERCITIUL 2// IMPINS CU BARA LA PIEPT DECLINAT

Impinsul de la piept cu haltera pe plan declinat solicita in principal partea inferioara a pieptului, zona care, daca este suficient de dezvoltata, scoate mai usor in evidenta nivelul de dezvoltare al acestei grupe. Atunci cand se executa acest exercitiu, este necesar sa se efectueze o cursa completa a miscarii, adica in faza descendenta a cursei sa se atinga pieptul cu haltera, iar in partea ascendenta, bratele sa  fie complet intinse.

3

EXERCITIUL 3// FLUTURARI LA PIEPT INCLINAT

Asezati banca la un unghi de 30-40 de grade. Din pozitia culcat inclinat pe banca, inspiati, coborati ganterele folosind o miscare semi-circulara, expirati, reveniti in pozitia initiala.
Lasati ganterele cat mai jos astfel incat muschii pieptului sa fie intinsi la maxim.
In timp ce coborati ganterele, pastrati coatele putin indoite.

6

EXERCITIUL 4// IMPINS CU GANTERA LA PIEPT INCLINAT

Inspirati, coborati ganterele sub nivelul pieptului, expirati, reveniti in pozitia initiala.
In timpul executarii exercitiului antebratele raman perpendiculare cu solul. Banca poate fi reglata la 30-45 de grade. Cu cat este mai verticala si cu cat coatele sunt mai apropiate de trunchi cu atat lucreaza mai mult umerii si tricepsii in detrimentul pectoralilor.

4

EXERCITIUL 5// IMPINS CU GANTERA LA PIEPT

Asezati-va pe o banca orizontala. Sprijiniti talpile pe sol sau pe banca, pentru stabilitate. Luati cate o gantera in fiecare mana. Intindeti bratele si orientati palmele catre inainte (spre picioare). Inspirati si coborati ganterele printr-o miscare controlata pana la nivelul pieptului, in partile sale laterale.

Miscarea trebuie sa fie cat mai ampla, astfel incat sa simtiti intinderea pectoralilor. Impingeti simultan ganterele si expirati. La finalul miscarii faceti o contractie isometrica.

5

EXERCITIUL 6// FLOTARI

Folosite corect: cu varianta, incarcatura, numarul de repetari si forma corespunzatoare, flotarile pot fi un exercitiu excelent pentru dezvoltarea fortei, explozivitatii sau a masei musculare. Mai mult de atat flotarile pot oferii beneficii inegalabile asupra posturii, prin dezvoltarea stabilitatii scapulare.

2