In dorinta de a avea un corp cat mai frumos, multe femei se infometeaza, ajung sa se imbolnaveasca, au o stare de apatie continua si cand nu mai reusesc sa tina regimul se ingrasa mai mult decat inainte. Altele se inscriu in programe sportive obositoare, care dupa cateva sedinte le lasa cu o febra musculara extrem de dureroasa.

Putine stiu, insa, ca exista o modalitate mult mai putin dureroasa, distractiva, care te binedispune, te energizeaza si iti sculpteaza un corp de invidiat, aceasta fiind Kangoo Jumps. In timpul miscarii sunt eliberate endorfine, cunoscute si sub numele de hormonul fericirii, acest tip de activitate fizica fiind recomandata si pentru persoanele care sufera de depresie.

Pentru a vedea cum functioneaza acest sport, cat de dificil este si cum se desfasoara o ora, puteti vizita centrul de fitness Sportify din Rm. Valcea, descoperind cat de rapida e trecerea, in 50-60 de minute, de la un chip obosit, ingrijorat si stresat (caci toate cursantele veneau direct de la serviciu) la unul relaxat, optimist, vesel.

La ce boli ajuta si cine nu ar trebui sa faca Kangoo Jumps

In afara de minte, Kangoo Jumps iti vindeca si anumite afectiuni ale trupului, combatandosteoporoza (creste densitatea osoasa) si intarind coloana vertebrala. Ghetele te obliga sa mentii o pozitie dreapta, astfel incat postura ti se va imbunatati considerabil.

Singurele persoane care nu au voie sa faca acest tip de miscare sunt cele care sufera de spondiloza cervicala, caci pentru ele orice tip de efort este periculos. Cei care au probleme cu inima pot exersa si ei, dar la o intensitate mai mica, antrenorul fiind mereu atent la eventuale semnale de alarma.

Si copiii pot sa faca acest gen de miscare atat timp cat au peste 30 de kilograme, iar pentru adulti nu exista limita de greutate sau varsta.

Structura orei de antrenament

In primul rand, la fel ca in cazul orei de aerobic, nu se poate incepe ora fara o incalzire adecvata, mai ales la nivelul coloanei si al gatului. Dupa aceea, urmeaza partea cardio, timp de 35-40 de minute, in care corpul pur si simplu nu se va opri deloc, lucrand in continuu.

Miscarile se aseamana cu cele de la aerobic, numai ca intensitatea lor este crescuta, fiind mai ample si mai rapide. Apoi se trece la exercitiul pe saltea, pastrand ghetele in picioare.

J1

Se fac abdomene, se lucreaza muschii fesieri si cei ai picioarelor. Apoi se efectueaza cateva miscari de relaxare si intindere. In mod paradoxal, nu picioarele sunt cele mai lucrate in timpul antrenamentului, ci abdomenul, caci in timpul sariturilor el va sta tot timpul incordat.

Partea buna fata de aerobic, fitness, tae-bo si alte sporturi asemanatoare este ca in urma Kangoo Jumps nu vei resimti febra musculara, datorita faptului ca ghetele absorb impactul cu solul si nu mai sunt bruscati muschii. In plus, nu vei resimti dureri ale articulatiilor, din acelasi motiv.

SA7
Echipament necesar si preturi

Echipamentul nu este nici pe departe unul greu de procurat. Ghetele, care seamana cu niste clapari, fiind prevazute cu un dispozitiv ce imita arcurile, iti sunt puse la dispozitie de antrenor, avand marimi diferite astfel incat sa te simti cat mai comod.

Tu ai nevoie de jambiere sau sosete lungi din bumbac, un trening, prosop si apa. In plus, antrenorul recomanda sa nu mananci nimic cu 2-3 ore inainte de sport sau, daca vii direct de la serviciu si esti foarte infometata, sa te rezumi doar la o gustare usoara.

SA8

Arzi mai multe calorii decat in orice alta sala de sport

Dupa cum explica pentru Ziare.com antrenorul Diana Stirbu, studiile arata ca exercitiile de tip rebound reprezinta forma cea mai eficienta si eficace de miscare conceputa vreodata de om.

Ea da drept exemplu cazul astronautilor, care in decursul a doua saptamani isi pierd 15% din masa musculara si osoasa, din cauza lipsei gravitatiei. Expertii NASA au cercetat mai multe procedee de inversare a procesului, constatand ca Kangoo Jumps este cea mai buna modalitate de recuperare.

aerobic hdr

Madi este instructor de aerobic de mai multi ani, in 2010 descoperind Kangoo Jumps si indragostindu-se iremediabil de acest sport.

Ea explica faptul ca leziunile de la nivelul articulatiilor sunt reduse in proportie de 80%, caloriile arse sunt mai multe cu 25% fata de alte sporturi asemanatoare, dar care nu folosesc ghete, sistemul imunitar este crescut datorita revitalizarii felului in care functioneaza sistemul limfatic si se intensifica utilizarea oxigenului de catre organism, de la 13% pana la 20%.

Rezistenta la exercitiile cardio este si ea crescuta, dezvoltandu-se si musculatura, dar nu excesiv, astfel incat sa ti se modeleze un corp suplu, tonifiat, fara celulita si grasime in exces.

DSC_0327

Datorita endorfinelor vei scapa de stresul acumulat in timpul unei zile de munca asidua, inima iti va functiona mai bine si te vei simti revitalizata.

Nu in ultimul rand, caloriile consumate in sala sunt in numar mare, in jur de 100 si 150 in decursul a 10-15 minute, in functie de intensitate.

DSC_0867

Ghetele pot fi folosite si in timpul liber, multe persoane alegand sa si le cumpere si sa faca exercitii acasa. O pereche costa minim 930 de lei, putand fi inlocuite partile care se uzeaza, astfel incat sa nu fie nevoie sa schimbi toata gheata.

Cei care se tem ca nu-si vor putea mentine echilibrul ar trebui sa afle ca nu exista acest pericol, riscul de a cadea practic neexistand, dupa spusele antrenorului.