mircea dumitrescu si lucian sasaranu sportify fitness club valcea

Pe 19 martie, la clubul Sportify din Rm. Vâlcea, a avut loc seminarul teoretic gratuit numit „Sportul, ca prioritate”. Întâlnirea cu experţii în fitness Mircea Dumitrescu şi Lucian Săsăranu a fost benefică pentru participanţi, care au aflat o mulţime de lucruri noi despre importanţa sportului, dar şi a alimentaţiei, într-o viaţă sănătoasă şi echilibrată.

Lucian Săsăranu: „Sportul ne îmbunătăţeşte memoria şi ne face tenul mai frumos”

Adresându-se în special doamnelor şi domnişoarelor prezente la seminar, Lucian Săsăranu a evidenţiat impactul pozitiv pe care mişcarea îl are asupra tenului. „Făcând sport, transpirăm, iar în acest fel, eliminăm foarte multe substanţe toxice din organism. Astfel, pielea şi tenul nostru devin mai curate şi mai frumoase”, a spus Lucian Săsăranu. În continuare, antrenorul a vorbit despre efectele benefice ale sportului asupra memoriei. El a precizat că, datorită exerciţiilor fizice, creierul este oxigenat corespunzător, iar acest lucru ne ajută să gândim mai bine şi să ne îmbunătăţim memoria. „Fluxul de oxigen nu este transportat doar către creier, ci şi în muşchi, unde reprezintă un factor important al dezvoltării musculare”, a adăugat Lucian Săsăranu.

Mircea Dumitrescu: „Obiectivele pe care ni le stabilim trebuie să fie realizabile”

roxana nedelus si madalina sportify fitness club valcea

Răspunzând întrebărilor adresate de participanţi, Mircea Dumitrescu, managerul Sportify, a subliniat faptul că, la Rm. Vâlcea, nu există o cultură a sportului sau a mişcării în general. Antrenorul de fitness este de părere că, dacă oamenii ar acorda mai multă atenţie acestui subiect, dar şi nutriţiei, ar duce o viaţă mult mai sănătoasă şi ar putea chiar să evite din timp viitoare stări patologice. „La locul de muncă, mulţi dintre noi stăm pe scaun 7-8 ore. Acest lucru este foarte dăunător organismului, iar dacă, după terminarea serviciului, mergem acasă şi ne aşezăm în fotoliu, nu facem decât să agravăm situaţia. Astfel de probleme pot fi compensate printr-o viaţă activă, însă, trebuie să avem mare atenţie la motivul pentru care decidem că vrem să facem sport. Dacă motivaţia noastră este greşită, există riscul ca, după foarte puţin timp, să ne abandonăm scopul. Cel mai important este să îţi placă să faci mişcare şi să o faci pentru tine, nu din cauza presiunilor altcuiva. De asemenea, obiectivele pe care ni le stabilim trebuie să fie realizabile. Dacă ne dorim să arătăm ca modelele de fitness din reviste şi vrem ca acest lucru să se întâmple într-o lună sau două, sunt şanse foarte mari să fim dezamăgiţi”, a afirmat Mircea Dumitrescu.

Fructele, alternativa sănătoasă a dulciurilor

În privinţa alimentaţiei necorespunzătoare, managerul Sportify consideră că principalul factor care duce la numeroase probleme de sănătate este zahărul, consumat în cantităţi foarte mari. „Pe vremuri, oamenii puteau să mănânce ce vroiau poate şi pentru că munceau foarte mult, iar acest lucru îi ajuta să nu se îngraşe. Însă chiar şi atunci, zahărul era luat doar din surse naturale, precum fructele. Consider că zahărul este inamicul numărul 1 al sănătăţii. De aceea, le recomand iubitorilor de dulciuri să încerce să renunţe la ele şi să consume mai multe fructe”, a conchis Mircea Dumitrescu. (O.D.)

sursa: http://arenavalceana.ro/2014/03/21/zaharul-inamicul-numarul-1-al-sanatatii/