Ectomorful  – Orice tip care încearcă să "mănânce "mare" și sa ajunga mare", dar sfârșește prin a arata mai mult ca Napoleon Dynamite decât Thor. A se cauta, de asemenea: "manorexic". Într-o lume care devine din ce în ce mai grasa, nu e ușor să fii un ectomorf. Când toată lumea din jurul tău nu poate să țină greutatea sub control, aveți probleme cu mentinerea greutatii pe vo. Prietena ta se uită la tine cu invidie, deoarece puteți manca un cheeseburger si cartofi prăjiți fără a adăuga un inch la talie, dar aceeași soartă pare să te blesteme atunci când încerci să adaugi un centimetru pe brațele tale. De fapt, ectomorfii au probleme cu adăugarea de grăsime dar și mușchi. Denumit în mod obișnuit în sala de sport ca "Hard Gainers" , Oprah ar face orice pentru toleranța lor de carbohidrati si rata metabolismului. Starea lor naturală este slaba și ușor musculos, care este perfect în regulă, dacă va place acest lucru. Dar de multe ori, ectomorfii au fost hărțuiți în clasa a treia și Egoul lor doreste sa adauge muschi pe corp. Aici lucrurile devin dificile. Dacă sunteți un ectomorf și încercați să adăugați masa musculara, aveți nevoie de ajutor.
 
 
 
 
Profitați de carbohidrati
 
 
Un procent mult mai mare din aportul caloric trebuie sa provina din carbohidrati. Cel mai frumos lucru despre carbohidrati este că putem mânca o mulțime de fara sa ne umflam. Folositi asta în avantajul dumneavoastră, mancati o portie generoasa de carbohidrati la fiecare masa. Amidon, neprocesate, carbohidrati din cereale integrale, te vor ajuta sa te simti si arati cel mai bine. Optati pentru cartofi dulci, nu pâinea albă. Bea carbohidrati simpli în timpul antrenamentului. Dacă cineva ar trebui să bea calorii, este ectomorful. Te vei simti energizat și ai mai multa forta, mai ales spre finalul unui antrenament istovitor. Nu trebuie sa iti formezi obiceiul de a bea carbohidrati dulci toată ziua. In afara de fereastra de antrenament (de la începutul antrenamentului până la aproximativ o oră după ultima ridicare), păstrați carbohidrati neprocesati, amidonul, etc. după cum s-a menționat mai sus.
 
 
Nu vă zgârciți la proteine 
 
 
De asemenea, luati un shake de proteine dupa antrenament. In plus față de o băutură cu carbohidrati in timpul antrenamentului, ar trebui să aveți un shake de proteine ​​imediat dupa antrenament. Proteinele ​​dupa antrenament fac minuni pentru recuperare și permit ca munca ta greu în sala sa dea roade. Adăugarea unor carbohidrati la shake (fructe de padure, miere, lapte de migdale) este o modalitate de a strecura unele calorii suplimentare și de a face shake-ul minunat si delicios. Împinge aportul de calorii până când veți începe să câștigați masă. Vrei sa faci exact opusul ca cineva care încearcă să piardă în greutate. Adauga aproximativ 500 de calorii in plus la dieta ta și vei vedea că greutatea ta va începe să crească. Dacă nu, încercați să reduceți exercitiile de tip cardio. Încă nici un kilogram in plus? Adăugați inca 500 de calorii la dieta ta. Repetați până când greutatea începe să se miște.
 
Ușurel
 
Trebuie să mănânci la fiecare două până la patru ore. Deoarece rata metabolica este atât de rapida, trebuie să fie în mod constant alimentat motorul. Dacă doriți să ajungeti mai mare, alimentatia trebuie sa devina un job. Endomorfii (natural mare și "oase mari si groase"), de asemenea, are nevoie de a manca des, dar pentru exact motivele opuse. Pentru endomorfi trebuie control, pentru ectomorfi este bun si excesul.
 
 
Despre echilibru
 
 
Cerințele de proteine ​​sunt încă importante. Ca toti marii mancatori, ar trebui sa mananci proteine ​​la fiecare masa. Asta înseamnă ouă pentru micul dejun, nuci de dimineata (care sunt în mare parte grasimi, dar contin proteine), pui la masa de prânz, un shake de proteine dupa ​​antrenament, și friptură pentru cină. Mmmnn. Masculinitate. Fructele si legumele sunt încă importante. Vitamine, minerale si fitonutrientii sunt în aceste alimente, care sunt absolut esențiale pentru tine să crsti și să fii sănătos. Nu folosi faptul ca esti ectomorf ca o scuza sa manaci prost. O dieta sanatoasa include întotdeauna "plante" la fiecare masa. În cele din urmă, a fi mai mare nu este o sarcină ușoară pentru ectomorfi. Cele mai multe informații de pe net sunt despre pierderea în greutate. Unele dintre aceste norme trebuie să fie rupte și unele dintre aceste reguli se aplică. Dar un plan de alimentatie inteligent va face toate diferența atunci când vrei sa ajungi sa arati ca un barbat adevarat.