DSC_0463

In primul rand, Pilates te provoaca sa constientizezi legatura dintre corp-minte-spirit prin numeroasele sale tehnici de concentrare, control, respiratie face ca mintea si corpul sa lucreze impreuna pentru acelasi scop: starea de bine si imbunatatirea tonusului.

Stabilizeaza zona mediana a corpului (Core), consolidand muschii de baza,  esentiali pentru a indeplini orice activitate zilnica in conditii normale. Pilates realiniaza corpul si corecteaza dezechilibrele musculate care apar in urma unor miscari repetate in cadrul activitatii voastre zilnice – fie ca este vorba de stat la birou, fie de realizarea altor  activitati care obliga corpul sa adopte o postura inadecvata.

Exercitiile efectuate in sesiunile de Pilates imbunatatesc postura prin intarirea musculaturii de profunzime, punand accent pe un aliniament corporal corect, duce la imbunatatirea vizibila a posturii intr-o prioada relativ scurta de timp.

Pilates se pliaza pe nevoile mele, ale tale, ale tale, chiar si ale tale, ale fiecaruia dintre noi- exercitiile se pot adapta pentru aproape toata lumea, existand o gama variata de exercitii si variatii ale exercitiilor care pot fi facute de toate categoriile de persoane, de la cei mici la cei mai in varsta, de la barbati la femei, de la sportivi la sedentari, de la femei insarcinate pana cele care sunt in perioada de recuperare dupa sarcina.

Creste flexibilitatea si mobilitatea datorita exercitiilor specifice prin care muschii se alungesc si se intind, devenind mai supli si mai puternici in acelasi timp. Un muschi puternic este un muschi flexibil, iar fiecare antrenament contribuie la o dezvoltare musculara echilibrata.

Tehnicile de respiratie in cadrul sesiunilor de Pilates accelereaza metabolismul si regenerarea celulelor si circulatia sanguina, elemente care ajuta la scaderea in greutate. Practicat cu regularitate, Pilates-ul nu doar disciplineaza, ci  transforma intregul corp.

Cred ca daca ar fi sa construiesc o lista cu beneficii as ajunge la ordinul zecilor. Am incercat sa iti prezint doar cateva care sa iti deschida interesul spre practicarea acestei activitati in cazul in care nu ai incercat pana acum, iar daca practici Pilates te invit sa impartasesti cele mai importante beneficii pe care le-ai descoperit :) .

Mie personal imi place  faptul ca am parte cu adevarat de un antrenament complet pentru corp: dezvolta echilibrul, flexibilitatea, tonusul muscular, creaza un corp puternic, cu forme armonioase dar fara muschi construiti doar pentru spectacol.

Este eficient, cu beneficii semnificative si un grad minim de risc; daca esti in cautarea unei modalitati de a intra in forma fizica dorita,  sau daca vrei sa iti pastrezi tonusul, este foarte probabil sa gasesti intr-o clasa de Pilates exact lucrurile de care ai nevoie pentru a atinge noi nivele de sanatate si wellness.

,, În 10 sedinte veti simti diferenta. În 20 de sedinte veți vedea diferența. În 30 de sedinte veti avea un corp cu totul nou. “-Joseph Pilates-

si totusi… Cat de des ar trebui sa fac Pilates ?

Sunt de parere ca, pentru a-ti atinge scopul la fel ca in oricare alta activitate, ai nevoie de un scop realist pe o unitate de timp si de consecventa.

Cat de des? … asta depinde de ce rezultate iti propui: daca vrei sa reduci durerile de spate spre exemplu, vei observa o ameliorare chiar dupa prima sedinta. Dupa cateva sedinte te vei putea bucura de o scadere semnificativa a nivelului de stres, dar si de  o imbunatatire a tonusului. Daca ai scopuri marete precum castigarea unui concurs sportiv fara accidentari, construirea mult-vanatului ,,’six-pack” sau pur si simplu tonifierea intregului corp, va trebui sa iti iei angajamentul de a participa la cel putin 2-3 sesiuni intense pe saptamana.

Luand in considerare ce fel de rezultate iti doresti, practicat chiar si o data pe saptamana, Pilates poate sa restabileasca echilibrul muscular, sa imbunatateasca postura,sa  creasca flexibilitatea,sa reduca stresul, construieste tonus muscular, imbunatateste performantele sportive, ajuta la imbunatatirea imaginii de sine, imbunatateste capacitatea de realizare a activitatilor de zi cu zi.

Pilates-ul este un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele in plus, dar daca te astepti sa ai rezultate cu doar o sedinta pe saptamana, ai mari sanse sa fii dezamagit(a); totusi, adaugand Pilates la antrenamentele tale cardio si combinat cu o alimentatie echilibrata, vei beneficia din plin de rezultate favorabile.

Pentru maximizarea rezultatelor, antrenamentele de Pilates nu ar trebui sa fie singurele pe care le faci, chiar daca ajungi sa practici de trei ori pe saptamana! Aminteste-ti in permanenta ca doar printr-un program variat de exercitii potrivit stilului tau vei ajunge la performanta pe care ti-o doresti.

p.s. cu cat faci mai mult Pilates, cu atat obiceiurile posturale corecte/sanatoase vor deveni mai naturale :)

Sursa: http://roxananed.ro/?p=115

DSC_0461