Dacă îți doreşti să maximizezi eficiența antrenamentului tău în timpul clasei de Indoor Cycling, îți recomand căteva TIPSURI :

Ştiu ce înseamnă să fii participant într-o clasă de Indoor cycling, dar şi ce înseamnă să ții o astfel de clasă în fața oamenilor şi cred că următoarele tipsuri îți vor fi de folos dacă plănuieşti să participi la o astfel de clasă… cu atât mai mult dacă ai facut-o deja.

Acordă-ți ora numai ție! Consider că ăsta e cel mai important aspect, şi cu siguranță m-ai auzit repetând asta la începutul fiecărei clase. Lasă deoparte telefonul, e-mailurile, sms-urile, update-ul statusului de facebook şi restul activităților de genul ăsta! În primul rând este este o dovadă clară a lipsei de respect pe care o ai pentru instructorul care se află în fața ta, dar şi pentru ceilalți participanți la clasă, iar în al doilea rând nu vei reuşi să te concentrezi asupra scopului tău, nu vei depăşi niciodată zona de confort dacă refuzi să ieşi pentru cel mult 60 de minute din lumea ta.

Lasă grijile la uşă! Nu intra în studio cu atitudine negativă, descrețeşte-ți fruntea, încearcă să te întegrezi în peisaj, aminteşte-ți că ai o oră doar a ta, fă-o să conteze din toate punctele de vedere.Dacă vrei să fii singur, mergi într-un spațiu de antrenament individual, ține cont că Indoor Cycling înseamnă antrenament în echipă, multă energie pozitivă şi muzică la un volum îndeajuns de potrivit pentru a crea atmosfera propice pentru antrenament.

Nu irosi energia pentru conversații inutile! păstrează toate impresiile pentru finalul orei .Dacă încă ai energie pentru conversații cu persoanele din jur în timpul clasei de cycling, înseamnă că nu lucrezi suficient de intens, iar asta ar trebui să te facă să revizuieşti scopul pentru care te aflii în acel moment în acel loc.

Urmează indicațiile primite! Rolul instructorului tău este să te antreneze pe tine, nu să se antreneze el în fața ta ca spectator, asa că sarcina lui de instructor deschis la nevoile clienților săi, este de a le da acestora indicații referitoare la felul în care se desfăşoară antrenamentul.Dacă ți se spune că urmează să atingi o anumită intensitate, dacă ți se spune că trebuie să ai un tempo/ritm/cadență de o anumită valoare, încearcă să te conformezi, este numai în favoarea ta, energia trebuie eliberată treptat. Nu poți pedala cu 160 de rotații pe minut atunci când instructorul îți spune că trebuie să fii undeva la 90 rpm, şi nici nu poți pedala cu 10 rpm atunci când ar trebui să ai în jur de 60.

Cunoaşte-ți propriile limite, apoi depăşeşte-le! În fiecare moment al antrenamentului gândeşte-te la ce anume te-a motivat să participi şi concentrează-te asupra acestui lucru. Încearcă să îți împingi limitele de fiecare dată, altfel nu vei avea niciun rezultat vizibil… la fel şi când intri în sala de forță, nu-i de ajuns să priveşti aparatele pentru a-ți creşte muschi.

2 în1 NU este valabil pentru Indoor Cycling:

Bicicleta, în minunăția ei este gândită pentru antrenamente cardio complexe sau nu, în funcție de profilul clasei, dar în niciun caz nu este gândită pentru a lucra piept, biceps etc. Faptul că alegi să foloseşti brațele în anumite poziții nu îți va aduce niciun beneficiu real la clasa de cycling, chiar s-ar putea să te trezeşti în situația neplăcută de accidentare.(una dintre cliente îmi povestea că a renunțat la ,,spinning” la un momentdat pentru că şi-a luxat încheietura…-_-) * Aviz instructorilor care merg pe principiul 2 în 1 şi al clienților care acceptă să fie antrenați de astfel de instructori.

Aruncă peste ,,bord” lucrurile inutile:  În studioul de cycling sunt  biciclete, aşezate într-un anume fel, este spațiu între biciclete pentru ca instructorul să poată trece uşor printre clienți pentru a corecta poziții, pentru a motiva…. pentru a-ți zâmbi de aproape;) , nu umple spațiul liber cu geanta  de sală, pentru că locul ei este în vestiar. Asigură-te că sala pe care o frecventezi are un spațiu decent şi sigur în care poți păstra lucrurile până la încheierea antrenamentului.

Te antrenezi în echipă, este o clasă de Grup Fitness, nu o clasă de Personal Training! Nu te aştepta să primeşti 107% atenție doar asupra ta, pentru că de regulă într-o astfel de clasă sunt participanță cu niveluri de fitness diferite, ceea ce face necesară atenția distribuită tuturor.

Nu pedala inapoi, nu obții niciun beneficiu dacă faci asta, cel puțin cei de la care am învățat principiile Indoor Cycling-ului nu le-au descoperit încă, aşa că păstrează trendul de pedalare circulară, înainte.

Informează instructorul înainte de începerea orei, dacă ai vreo afecțiune…de orice fel,pentru că este important să ştie cu cine urmează să lucreze, pentru că astfel va ştii cum să te protejeze, cum să îți asigure un antrenament sigur şi eficient pe toată durata, pentru ca tu să te simți confortabil şi să alegi să participi şi data viitoare.

Informează instructorul inainte de începerea clasei, dacă trebuie să termini mai devreme antrenamentul.Aminteşte-ți că nu e tocmai sigur să pleci înainte de finalul clasei fără să ții cont de principiile antrenamentului: parte de warm-up, etapa de antrenament propriu-zis după care este necesară secvența de cool-down/warm-down urmată de stretching; de asemenea nu te aştepta ca dacă ai întârziat primele 10-15 minute să mai fii primit în clasă, pentru că sunt sigură că încălzirea pe care ai facut-o pe drum sau în vestiar nu îți e de ajuns pentru a face față orei.

NO PAIN, NO GAIN!

Nu fii supărat pentru rezultatele la care nu vei reuşi să ajungi prin munca pe care nu o depui. Adoptă o atitudine pozitivă, ține cont că ai venit să te relaxezi, să lucrezi nu doar corpul ci şi mintea, iar rezultatele pozitive vor veni doar atunci când depui efort pozitiv, atunci când respecți nevoile propriului corp.

Dacă ai avut răbdare să treci prin toate punctele de mai sus, încearcă să-ți şi însuşeşti câteva, vei înțelege de ce le-am numit TIPSURI, vei observa ce anume se va schimba la felul în care te antrenezi la clasa de Cycling.

Ready,Steady,Ride,

pe curând!

Sursa: http://roxananed.ro/?p=38