Ce trebuie sa stii despre exercitiile PilatesExercitiile Pilates au fost descoperite de catre Joseph Pilates, acum 90 de ani, din dorinta de a crea o metoda eficienta in lupta cu kilogramele in plus. Se pare ca acest lucru i-a reusit, de vreme ce ramane o metoda foarte cautata si apreciata de multe persoane. Daca doresti sa ai un corp suplu si sanatos pana la adanci batraneti, trebuie sa incerci aceasta metoda de antrenament, tinand cont ca aceste exercitii trebuie realizate constant si cu o crestere graduala.

Ce trebuie sa stii despre exercitiile PilatesPrincipiile Pilates combina exercitiile fizice cu buna functionare a sistemului circulator, dar si cu puterea si flexibilitatea organismului uman. Astfel, intregul corp lucreaza concomitent pentru atingerea unei armonii perfecte.

Care sunt cele mai importante elemente in executarea exercitiilor Pilates?

– respiratia. Aceasta functie vitala oricarui organism, este si principalul factor pe care se bazeaza aceste exercitii. Persoana care vrea sa practice exercitiile Pilates, trebuie inainte de toate, sa invete cum sa respire corect. Si anume, in mod normal, oamenii inspira dilatandu-si partea de sus a pieptului, ceea ce este extrem de gresit. O respiratie corecta este atunci, cand inspiratia este mult mai profunda, dilatandu-se pieptul, si expirand umflandu-ne burta. Realizand aceasta respiratie profunda, se pot face intinderi si miscari fara sa se restrictioneze oxigenul pe care il inspiram. Astfel, se asigura oxigenarea tuturor muschilor si implicit eliminarea toxinelor din organism.

– relaxarea. Executarea buna a exercitiilor se poate face prin relaxarea muschilor si trupului. Stresul este eliminat, iar buna dispozitie si cheful de viata revin instantaneu. Exercitiile Pilates ajuta astfel la echilibrarea psihicului, cat si fizicului.

Ce trebuie sa stii despre exercitiile Pilates- puterea de concentrare. Cu cat suntem mai concentrati asupra a ceea ce dorim sa lucram, muschii si trupul, capata o buna flexibilitate, iar metabolismul se activeaza. Kilogramele sunt eliminate cu usurinta, deoarece trupul conlucreaza cu mintea. Rezultatul? Un trup armonios si sanatos si extrem de flexibil.

– controlul. Calitatea miscarilor depinde in mare masura de controlul pe care noi il avem asupra corpului. Cu alte cuvinte, in momentul in care atentia si concentrarea sunt fixate pe zona asupra careia lucrezi, atunci rezultatul nu va intarzia sa apara. Acest control il veti castiga o data cu aprofundarea exercitiilor. Bineinteles ca la inceput le veti executa mai greu si cu o oarecare stangacie, dar pe parcurs, dupa ce veti invata principiile de baza, miscarile vor fi mult mai gratioase.

Ce trebuie sa stii despre exercitiile Pilates- fluiditatea. Modul in care exercitiile sunt executate corect poarta denumirea de fluiditate. Gratia fiecarei miscari, modul in care ele sunt imbinate si realizate ajuta la fluiditatea organismului. Exercitiile sunt inlantuite, astfel fiecare devenind un punct de plecare pentru urmatoarea miscare.

– interior-exterior. In timpul exercitiilor Pilates organismul lucreaza atat pentru interior, cat si pentru exterior. Tocmai de aceea creierul lucreaza pentru a coordona miscarile trupului. Muschii se relaxeaza, iar corpul devine armonios si sanatos.

Puterea de concentrare a mintii face ca mintea si corpul sa lucreze si sa te faca sa te simti minunat, dupa terminarea exercitiilor Pilates. Starea de bine si buna dispozitie te vor face sa fii mult mai libera si impacata cu sine. Practica exercitiile Pilates si vei avea numai de castigat!