Este una din formele pe care majoritatea oamenilor sedentari o aleg cand folosesc semnul intrebarii, cand nu gasesc motivatia sau poate atunci cand nici nu o cauta. Sunt absorbiti de viata cotidiana, cu totul, incat uita ce inseamna sentimentul de a trai liber sau de a te elibera de stres. Oamenii au ajuns sa traiasca in jurul jobului si al grijilor de acolo, chiar si in timpul liber. Bineinteles, aici generalizam pentru ca, dupa cum stim exista oameni care nu stiu ce inseamna responsabilitati. Eu vorbesc despre populatia decenta , persoanele cu potential in a deveni ceva mai bun.

Genul acesta de om este tatal meu, care desi jumatate din viata lui a fost sportiv, acum este dependent de munca si nu stie sa faca nimic altceva in afara ei. Cum as putea sa conving un astfel de om sa inceapa sa devina activ ( nu ca ar sta degeaba toata ziua, munceste 12 ore pe zi ). Stiu prea bine ce inseamna asta. Inseamna ca la ora 18 cand se termina programul nu vrei altceva decat sa dormi , sa te relaxezi si sa ma injuri daca iti propun sa dai o tura.

Ce-ai zice daca ti-as spune ca o ora de miscare dupa munca te invigoreaza si iti da energie pentru urmatoarele ore , incat sa fii productiv si dupa munca? Cred ca cel mai important  este decizia si ambitia fiecaruia, eu nu pot face altceva decat sa te ajut sa te schimbi, sa mentin flacara aceea scurta de a incepe, sa nu se stinga si sa poti continua indeajuns de mult timp, sa ajungi in punctul in care inveti sa mentii flacara si singur.

Inca nu stii raspunsul desi te-ai regasit in cele mai scrise de sus? Pune-ti urmatoarele intrebari si o sa ai de gandit:

–          Esti fericit de modul in care traiesti momentan?

–          Te simti sanatos, puternic? Chiar si dupa munca?

–          Te simti frumos? Ai complexe in public?

–          Vrei o schimbare? O pasiune?

Daca la primele 3 intrebari raspunsul este da inseamna ca deja ai o pasiune puternica si te felicit, chiar daca nu este sportul.

De ce evita oamenii sportul ?

Exista mai multe motive, insa cel mai important este pentru ca putini stiu ce inseamna. Majoritatea privesc gresit conceptul si au impresia ca daca merg la sala trebuie sa traga din toate puterile de niste bari de fier murdare, intr-un mediu imputit. Multi au impresia ca trebuie sa isi intreaca limitele peste noapte sau ca cineva ii forteaza sa transpire mai mult decat ar trebui. Exista multe pareri gresite.

Eu am avut un concept gresit, acum ceva timp, cand m-am apucat de sala. Credeam ca tot ce poti face este sa mergi acolo si sa stai la rand sa poti muta 10 kg dintr-o parte in alta. M-am inselat groaznic caci in momentul in care am intrat in incinta respectiva, am simtit ca sunt in alta lume ( Worldclass Cluj Napoca ). Sa nu mai zic de momentul in care am apelat la personal training si mi-am dat seama ca am foarte mult de invatat. Uite asa mi-am descoperit pasiunea pentru cycling si crossfit. Tin sa mentionez ca urasc „culturismul” si nu imi plac fiarele.

Poate ca unii oameni nu sunt facuti pentru asa ceva, poate nu exista nici un mijloc prin care sa devina pasionati de miscare, insa, o experienta de genul asta nu strica sa incerci macar odata in viata si apoi decizi ce vrei sa faci in continuare. Sa nu ramai surprins daca vei dori sa te intorci la sala.