Ok, recunosc, nu am nici cea mai vaga idee. Bineinteles, pizza este scoasa din discutie asa ca am tot rasfoit “gugalul” si am gasit cateva retete. Dupa ceva modificari am decis sa gatesc cele de mai jos :)

Cand imi gatesc evit sa folosesc anumite ingrediente sau mancaruri. Nu folosesc ulei de floare soarelui sau unt, doar ulei de masline si acela cat mai putin posibil. Evit lactatele si orice fel de carbohidrat ( paste, cartof, paine, etc. ). Desi carnea nu este recomandata sa o consumam zilnic, am nevoie de proteine ( stiu ca sunt si alte metode dar imi este destul de dificil sa le asimilez din altceva ). Ma feresc de mezeluri sau de orice fel de “pre-fabricat” , incerc sa-mi procur o mare parte din alimente din surse sigure si cat mai natural posibile.

De asmenea, atunci cand mancati incercati sa nu consumati multe lichide pe durata procesului. Daca totusi aveti nevoie de lichide limitati-va la apa, evitati pe cat mai mult posibil lichidele colorate ( sucurile ). Regula este valabila si in general “FARA SUCURI” !

Fara gustarele dulci intre mese pentru ca nu ne ajuta cu nimic si nici de foame nu tin. Daca vreti ceva dulce, cautati in locuri cat mai naturale ( de exemplu , fructe sau miere ) desi mare atentie, au continut de zaharina destul de mare.Recomand consumarea unei portii, maxim doua pe zi de fructe.

Asadar, cele doua retete:

———————————————————————————————–

Piept de pui la cuptor, cu lămâie și cimbru

Ingrediente:
3 piepți de pui fără piele, dezosați
1 lingura ulei de măsline ( initial erau doua )
5 căței de usturoi, tocați
100 ml vin alb
coaja de la o lămâie, rasă
zeama de la aceeași lămâie
1 altă lămâie, tăiată în 4, pe lungime
1/2 linguriță oregano
1/2 linguriță cimbru
sare, piper

piept_de_pui_cu_lamaie_si_cimbru-2

———————————————————————————————–

Sos de ciuperci cu smantana ( Stiu ca smantana nu este recomandata, in general incerc sa evit lactatele de aceea am redus la jumatate continutul de smantana din reteta si am scos de tot parmezanul)

Ingrediente

500 g ciuperci
1 ceapa mare
175 g smantana
sare piper
o lingurita ulei de masline

———————————————————————————————–

O “gateala” simpla ca asta te poate tine 2,3 zile lejer daca mai ai si alte aperitive pe langa , mic dejun, etc.