Scopul declarat: arderea grasimilor si cresterea masei musculare sau tonifiere.

Metodele:

Dieta: se considera ca reprezinta 80% din contributia la succes intr-un program de slabire. O dieta corecta iti hraneste muschii si pune organismul in “fat burning mode”. ( putini carbohidrati si zaharuri simple )

Cardio: intareste sistemul cardiovascular ( la intensitati mari ) si foloseste preponderent grasimile pentru energie ( la intensitati joase ), DACA nivelul de carbohidrati stocati in corp este scazut si arderea grasimilor activata prin dieta. Consumul energetic este maxim in timpul antrenamentului si cateva ore dupa . Acest tip de antrenament este recomandat dimineata pe stomacul gol cel putin 60 de minute la o intesitate mica intre 60% si 75%. Datorita intensitatii scazute si al unei diete corespunzatoare corpul va fi obligat sa foloseasca drept combustibil depozitele de grasime.

Antrenamente cu greutati: cresc masa musculara si cresc consumul energetic pana la cateva zile dupa antrenament (refacerea musculara in principal). Efortul fiind scurt si intens, principala sursa de energie este glucoza.

Un mod activ de viata: poate consuma chiar mai multe calorii decat antrenamentele de la sala.

Antrenamente de tip “Fatburn” in cadrul clubului Sportify:

– Schwinn Cycling Fatburn “LEE”( Low End Endurance )

Recomandăm această clasă pentru începători sau pentru participanţii care doresc să se alăture unui antrenament cardio mai puţin intens, de exemplu la primele ore din zi sau ca recuperare în planul de antrenament. În această clasă de FAT BURN/ LOW END ENDURANCE (LEE) îţi vei îmbunătăţi metabolismul de ardere a grăsimilor şi sistemul cardiovascular în acelaşi timp. Cu cât este mai lungă durata, cu atât mai multă energie este dată de grăsimi. Vei lucra la un Heart Rate între 65% şi 75% maxim.

LEE