Saptamana trecuta am postat despre primele 5 alimente din topul celor mai bogate alimente in fibre. Am ajuns la numarul 5, asa ca vom incepe cu numarul 6 din categoria legumelor.

Pentru primele 5 si cateva detalii despre fibre click aici: http://dumitrescumircea.ro/alimentul-saptamanii-bogatia-fibrelor-top-5-alimente/

 

LEGUME

Fiber_Veggies

 

6. Mazarea

Fibre: 8,8 grame pe portie, gatita.

Piureul de legume este fantastic pentru a adauga nutrienti extra la masa. Bogata in proteine, omega-3 si bineinteles, fibre.

 

7. Brocoli

Fibre: 5,1 grame pe portie, fiert.

Pana acum am aflat ca broccoli este benefic in detoxifierea organismului, dar pentru ca ajuta la detoxifiere aceasta leguma imbunatateste si capacitatea de functionare a ficatului, infrumusetand aspectul pielii.

 

8. Varza de Bruxelles

Fibre: 4,1 grame pe portie, fiearta.

Glucosinolatii din varza de Bruxelles ajuta la prevenirea dezvoltarii cancerului de colon in raspunsul aminelor heterociclice, compusi cancerigeni produsi cand carnea este pregatita la grill

 

FRUCTE

Fiber_Fruit

 

 

9. Zmeură

Fibre: 8 grame pe portie, crude.

Zmeura este o sursa excelenta de fibre, mangan si vitamina C. Reprezinta o buna sursa de vitamina B2, folati, acid nicotinic, magneziu, potasiu si cupru. In plus, zmeura contine si cantitati semnificative de acid elagic, care lupta impotriva cancerului.

 

10. Mure

Fibre: 7,6 grame pe portie, crude.

Intaresc sistemul imunitar: datorita vitaminelor, murele previn bolile cardiovasculare, cresterea peste masura a presiunii sanguine, ajuta la absorbtia fierului si reduc riscul anemiei.

 

Sper ca articolele mele sa va ajute atunci cand va veti planui urmatoarele mese.

Health is Wealth,

– Mircea