10495835_10153064327453378_9119985286528645443_o

 

In Romania nu este usor sa promovezi fitness-ul. Intr-o tara in care de curand s-a descoperit acest domeniu ( cu exceptia capitalei bineinteles ) majoritatea clublurilor de fitness si antrenorii personali se lovesc de obstacole ce nu ar trebui sa existe si anume, lipsa educatiei fitness si importanta acesteia.

Adevarul despre fitness este ca de cele mai multe ori, daca nu chiar de fiecare data, este confundat cu “bodybuilding” sau “trasul de fiare” la sala. De asemenea, conceptul de sala este gresit interpretat, insa am mai scris despre asta.

De ce fitness-ul este important si popular in tarile civilizate ? Am cules cateva motive ce noi credem a fi reprezentative:

TE RELAXEAZA

Importanța sportului în viața fiecăruia este constientizată de prea puțini dintre noi, insa asta nu este de condamnat; oamenii fac lucruri mult mai nocive decat absenta la ora de sport. Mare parte dintre persoanele care trec pragul unei săli de fitness sunt oameni trecuti de tinerete, oameni care regreta ca nu au avut un stil de viață activ si un minim de disciplină alimentară  in tinerete, care din lipsa miscării simt acut povara anilor. Mergand pe principiul ,,mai uspr sa previi decat sa tratezi”, adopta un stil de  viata activ, incearca sa transformi miscarea in parte importanta din viata ta si ramai sanatos pentru tine si pentru cei din jurul tau, pentru ca sportul este cea mai frumoasa si sanatoasa dependenta si cea mai benefica investitie pe care o poti face in propria persoana.

TE FACE SANATOS

Pentru noi sanatatea vine pe primul loc, insa acum vorbim despre clienti. Din pacate, sunt prea putine persoane constiente de importanta sportului, insa asta nu este de condamnat, oamenii fac lucruri mult mai nocive decat absenta la ora de sport. Majoritatea clientilor sunt oameni trecuti de tinerete, oameni care regreta ca nu au facut asta si in tinerete, un fel de metoda preventiva a bolilor si a durerilor ce vin odata cu varsta. Sportul este cea mai frumoasa si sanatoasa dependenta si investitie pe care o poate avea cineva.

TE FACE FRUMOS

Pe langa sanatate si relaxare, aspectul fizic este un alt bonus pe care sportul ti-l ofera. Cu o minte sanatoasa, un corp sanatos si frumos conturat te vei putea bucura la maxim de toate lucrurile din jurul tau. Tine cont de faptul ca motivatia pe care o ai pentru a-ti atinge scopurile propuse in materie de fitness si nu doar, sunt primordial atunci cand vine vorba de schimbarea stilului de viata. Considera sportul ca rasplata pe care o meriti din plin pentru tot ceea ce faci, deci bucura-te din plin de beneficiile sale si nu te lasa coplesit de parerile din jur, pentru ca prima persoana care se va putea bucura din plin de toate schimbarile pozitive care vin odata cu schimbarea stilului de viata, esti tu! Cu cat esti mai constient de necesitatea sportului si a unei alimentatii echilibrate in viata ta, cu atat mai usor iti va fi sa stabilesti standarde realiste pe care sa le atingi cu un maxim de randament.

x741aNiAdevarul despre fitness? Este un stil de viata. Si unul frumos. In ordinea urmatoare, pe mine sportul m-a facut sa ma simt mai bine in pielea mea, sa arat mai bine, sa fiu mai increzator si intr-un final sa ma simt mai sanatos si mai linistit. De ce fitness-ul are mai mult succes in tarile civilizate? In primul rand pentru ca sunt mai bogate dar tine foarte mult de educatia pe care o primim. Eu nu am invatat sportul la scoala si nici de la parinti, pentru mine a fost o coincidenta placuta de a ma afla intr-un anturaj deosebit. Stiu ca nu este usor sa te apuci, insa e foarte greu sa nu iti placa. Eu cred ca viitorul arata bine si pentru Romania, iar companiile mari au facut deja pasul de a crea relatii corporate cu cluburile de fitness.