1. Acesta te ingrasa. Pentru majoritatea oamenilor, cu cat mananci mai mult, cu atat vrei mai mult. Oamenii care mananca o multime de zaharuri, în orice formă (sau lucruri care se transforma in zaharuri foarte repede din organism, cum ar fi carbohidratii rafinati, cum ar fi biscuiti, painea, chipsuri de cartofi sau macaroane), în cele din urmă ajung sa aiba pofte constante de zahăr "pick-me-up-uri" și sfârșesc prin consumul de alimente dulci pe tot parcursul zilei. Dacă faci asta pentru destul de mult timp, veți avea nevoie să mănâncati la fiecare câteva ore doar pentru a va simți normal în starea ta de spirit și de energie. Aceasta va adăuga multe calorii cu  valoarea nutritionala zero. Consumul de calorii "goale" de zahăr pot inhiba de fapt, capacitatea de a simți vreodată saturatia, ca ai mancat destul, și va umple zilele si mai ales noptile cu o foame de lup pentru hrana reala, care va menține fata in pungile de hrana . Chiar mai rău, prea mult zahar stimuleaza productia de insulina prea mult – a se vedea # 2.
 
 
2. Te pastreaza gras. Cercetarea este extrem de clară pe asta. Păstrați supra-consumul de zahăr și pancreasul va incepe sa produca prea mult hormon de insulină într-o încercare de a menține glicemia la un nivel sigur. Insulina suplimentara va ține foamea declanșat și va bloca capacitatea organismului de a elibera acizi grasi pentru a fi arse. Insulina spune corpului tau sa transforme zaharul in grasime, sa o stocheze, și să stea pe ea pentru restul vietii. Greutatea in plus se va lipi de tine ca un lipici.
 
 
3. Văr de-al doilea este vinul (berea, și băuturi mixte), și le place să se joace împreună. Zahăr în alcool este absorbit mai repede decât zaharurile din alimente. Ne lasam distrasi de capacitatea sa de a relaxa și / sau îmbăta, dar alcoolul, funcțional, este un zahar. Dute la orice întâlnire a Alcoolicilor Anonimi în care oamenii încearcă să renunțe la acest obicei și veți găsi cutii de gogoși și boluri de bomboane pentru a le ajuta cu o parte din zaharul dorit. Dacă încercati sa reduceti aportul de zahăr, reducând consumul de alcool, în același timp, va ajuta.
 
 
4. Este inflamatoriu. Consumul regulat de zahar poate duce la, sau agrava inflamatia cronica in organism. Inflamatia cronica poate avea un impact negativ pentru funcționarea sistemului imunitar, si este asociat cu mai multe boli grave, cum ar fi diabetul, boli de inima, cancer si artrita.
 
 
5. Este fisură într-un costum drăguț. Pare atât de inocent … ce e rău într-un biscuite cu ciocolata? E distractiv! E o petrecere! Este copilăria în gura ta … Dar pentru un număr tot mai mare de oameni, o mușcătură înseamnă obezitate. Este prea dramatic? Nu sunt de părere. Deoarece pentru mulți, mulți oameni, o muscatura de zahăr duce întotdeauna la altua, și altua, și în cele din urmă cascada ajunge într-un mix de negrese, chips-uri și paste de mai multe ori pe zi. Nu toată lumea este asa sensibila la farmecele sale, în mod evident, dar, sa fiu sincer: cine poate lua o muscatura si doar atat?