Cu ajutorul feedback-ului primit am reusit sa compunem o lista cu cele mai importante aspecte, insa decente, pe care trebuie sa le iei in considerare inainte de a alege o sala de fitness. Termenul de sala de fitness poate fi inteles gresit de multi, de obicei confundat cu un fitness studio. Diferenta este destul de mare, de aceea vom parcurge cele 10 aspecte progresiv.

1. Primul si cel mai important lucru este locatia. Nimeni nu vrea sa mearga la o sala care este la 1 ora distanta de casa. Cand vorbim de locatie, vorbim si de incinta in sine; de cladire, spatiile amenajate din jurul sau, servicii, etc. Daca este totusi departe, fii sigur ca poti gasi un loc de parcare sau metode de a ajunge acolo cu un mijloc de transport in comun, decent.

 

2. Desi poate suna materialist, pe locul doi noi plasam preturile. Cand vorbim de preturi, vorbim de raportul dintre pret si calitate. Sunt multe sali/cluburi sau studio-uri ce merg pe aceeasi linie insa toti ofera ceva diferit. De obicei, cele mai eficiente costuri sunt in cadrul unui Club de Fitness, deoarece in pretul unui abonament sunt incluse multe servicii. La o sala de fitness sau in studio-uri, pentru aceleasi preturi ai acces la o singura sau foarte putine discipline.

3. Cu timpul, am observat ca oamenii au tendinta de a se familiariza cu locul pe care il frecventeaza des si unul dintre cele mai importante aspecte care desi la inceput pare neimportant devine brusc, esentialCuratenia si ospitalitatea locului ! Nu este suficient sa intri intr-o incapere, sa transpiri si apoi sa pleci acasa. Fii sigur de aceste aspecte cand vei alege, viziteaza 2,3 locatii inainte si verifica daca au vestiare, dusuri curate, servicii de recreere, etc.

4. Ok, acum ca te simti bine sa vii si sa lucrezi in sala respectiva, trebuie sa ne gandim la cat de eficient este ceea ce faci ? Acum trebuie sa verificam ce fel de instructori sunt acolo si cum se predau orele ? Daca vei alege sa mergi la un Club Fitness cel mai probabil vei participa la multe discipline, fata de un studio sau o sala clasica de fitness. Daca alegi sa mergi la un studio unde probabil vei practica o singura disciplina asigura-te ca instructorul respectiv este atestat si ca nu te vei alege cu probleme medicale dupa o perioada. Daca vei merge la un Club Fitness, este foarte probabil sa intalnesti o proprie certificare in randul instructorilor, pe care clubul o impune si nu atestarile obisnuite, asa ca nu te speria atunci cand vei afla ca un instructor nu are o atestare obisnuita, este foarte probabil ca clubul respectiv sa aiba propiul instructaj si propria metoda dorita de a practica orele.  Asadar, trebuie sa te asiguri ca instructorii sunt calficati si supravegheati in activitatea lor, cat si de siguranta oferita in timpul claselor.

5. In sfarsit dar nu cel mai putin important, este dotarea salii/clubului. Fii sigur ca aparatele sau accesoriile pe care le folosesti sunt curatite corespunzator si intretinute bine. De asemenea, dotarea nu se limiteaza la aparatura cat si la dotarea din punct de vedere a serviciile oferite, precum dozatoare de apa plata, de cafea, gel de dus in vestiare, etc.

Sper ca cele 5 aspecte te vor ajuta in viitor cand iti vei alege sala de fitness pe care vrei sa o frecventezi.