bg_benchpress

Concurs de impins la piept cu haltera din pozitia culcat pe un plan orizontal drept – editia I este o competiţie zonală unde pot participa doar sportivi cu domicilil în judeţele Valcea şi Arges.

Organizatorul oficial al concursului: Sportify Fitness Club

Data evenimentului: 25.06.2016 ( Sambata )
Locaţia concursului: Parcare River Plaza Mall
Startul competiţiei: ora 14:00

Înscrierea în concurs se realizează pe baza:

– actului de identitate (C.I./pașaport)în original, cu respectarea Legii nr. 677/2011 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date! Sportivii care nu au împlinit vârsta de 18 ani se pot înscrie în competiție doar cu acordul în scris al părinților.

– a unei adeverinţe semnate şi ştampilate de medicul de specialitate/familie cu menţiunea “Apt pentru practicarea sportului” la zi (emisă cu maxim 30 de zile înaintea competiţiei) si a unei declarații pe propria răspundere cu privire la participarea in această competiție sportivă!

Nota:
– Nu se percepe concurenţilor taxă de înscriere în competiţie!
– Sportivii se vor prezenta la cântar în ţinuta cu care vor urca pe scenă!

Aceasta va fi obligatoriuechipamentsportivcompus din încălțăminte sport, pantaloni de trening sau pantaloni scurți și maieu sau tricou cu mânecă scurtă (cotul trebuie să fie descoperit)
– Centura este obligatorie !
– Sunt permise bandaje pentru încheietura pumnului și mănuși !

Premii:
Locul I – Bani – 750 lei,abonament la sala de fitness pentru o lună de zile( echivalent a 115 lei), medalie, diplomă, tricou
Locul I – Bani – 500 lei,abonament la sala de fitness pentru o lună de zile( echivalent a 115 lei), medalie, diplomă, tricou
Locul I – Bani – 250 lei,abonament la sala de fitness pentru o lună de zile( echivalent a 115 lei), medalie, diplomă, tricou
Locurile IV – VI – diplomă,tricou.

Categorii de participare si mod de executie:

– Fiecare sportiv va executa împins la piept cu haltera din poziția culcat pe un plan orizontal drept.
– Haltera va fi încărcată pentru fiecare concurent cu echivalentul propriei lui greutăți stabilită în ziua concursului (25 Iunie 2016) la momentul înscrierii în competiție (cântarul oficial)
– Fiecare competitor are dreptul la o singura încercare. Câștigător va fi desemnat sportivul care execută numărul cel mai mare de repetări.

– Dacă există un numar egal de repetări efectuate de 2 sau mai mulți sportivi se va relua proba pentru a se putea stabili ordinea acestora în clasament.

Modul de execuție este următorul:

– Fiecare sportiv trebuie să se asigure că haltera este încărcată cu greutatea cu care s-a înscris în concurs!
– Poziția corectă a sportivului pe banca orizontală (plan drept) este : stând culcat cu umerii și fundul în contact cu suprafața băncii și coloana vertebrală cât mai dreaptă (făraă a face podul). Distanța între degetele arătătoare ale ambelor mâini este la alegerea concurentului. – Dacă se optează pentru priza maximă aceasta nu va depași valoarea de 90 cm.
– Sportivul trebuie sa ia singur bara de pe suporți și să aștepte cu brațele drepte semnalul arbitrului principal. La comanda START a acestuia să coboare haltera spre piept și după atingerea lui să o împingă până ajunge în poziția de plecare cu brațele drepte, apoi să repete ciclul.
– Nu se depuncteaza mișcarea în plan orizontal sau vertical a capului .
– Pentru a nu fi depunctat, sportivul trebuie să aiba tălpile în contact cu solul pe tot parcursul execuției! Mișcarea lor în plan orizontal nu este depunctată.
– Pentru a nu fi depunctat , sportivul trebuie sa respecte poziția corectă pe bancă.
– Pentru a nu fi depunctat sportivul, haltera acestuia nu trebuie să aibă contact cu suportul băncii în timpul execuției.
– Sportivul va fi depunctat pentru orice mișcare în jos a halterei în timpul împingerii/ridicării.
– Sportivul va fi depunctat pentru schimbarea prizei în timpul execuției.
– Sportivul va fi depunctat pentru nerespectarea semnalului de START a arbitrului principal.
– Sportivul va fi depunctat pentru „STOP PE PIEPT”.
– Sportivul va fi descalificat și eliminat din concurs pentru comportamentul neadecvat. Decizia va fi luată de comisia de arbitri.

ORGANIZATORI & PARTENERI:

sportify
6
2