#BenchPress Challenge – Sportify

In aceasta luna iti lansam doua noi provocari de forta:

** Competitie pe numarul de repetari efectuate & ** ONE MAX REP
Perioada de desfasurare: 3.07-10.07.2017

I. Competitie pe numarul de repetari

Regulament general:
Greutatea fiecarui concurent va fi stabilita in ziua concursului, in momentul inscrierii. Participantul va executa impins culcat cu propria greutate.
Daca la aceeasi categorie exista un numar egal de repetari efectuate de 2 sau mai multi concurenti, ordinea acestora in clasament va fi in functie de greutatea concurentilor, avantajat fiind concurentul care are o greutate superioara.

1. Echipament:

Echipamentul sportiv este obligatoriu: pantaloni scurti sau de trening, tricou cu maneca scurta, cotul fiind descoperit, incaltaminte sportiva. NU sunt permise chingi, bandaje elastice, cotiere sau camasi speciale. Manusile si centura sunt permise in timpul executiei. Sunt permise bandajele pe incheietura pumnului. Fara echipament corespunzator, participantul nu poate intra in competitie.

2. Executia:

a. Fiecare sportiv are dreptul la o singura incercare. Cel ce executa mai multe repetari este declarat castigator pe categoria sa.
b. Sportivul trebuie sa se asigure ca pe bara este greutatea la care a fost inscris.
c. Pozitia corecta pe banca este din culcat, cu umerii si fundul in contact cu suprafata bancii,fara a face podul (podul exagerat).
d. Distanta dintre maini nu va depasi 81 cm, masurata intre degetele aratatoare (ambele degete aratatoare trebuie sa fie in interiorul marcajului de 81 cm si intregul deget aratator trebuie sa fie in contact cu marcajul de 81 cm daca se utilizeaza priza maxima).
Talpile trebuie sa ramana in contact cu solul in timpul executiei pentru a nu fi depunctat, miscarea acestora in plan orizontal, nu va mai fi depunctata.
De asemenea, nu se depuncteaza miscarea sau ridicarea capului.

Mod de executie:

Se ia bara de pe suporti si se asteapta cu bratelee drepte semnalul de la antrenorul/instructorul care asista competitia. La comanda,start, se coboara bara pe piept si dupa atingerea acestuia se ridica pana se ajunge in pozitia de plecare, cu bratele drepte.
Atentie*** Executia se va face FARA STOP PE PIEPT !!!

II. ONE MAX REP
Participantul isi alege greutatea dorita pentru a efectua o singura repetare corecta!
Este castigator participantul care va folosi cea mai mare greutate pentru o repetare de impins la piept.

Premii: Pentru fiecare dintre cele doua competitii va exista un singur castigator!
Acordam locul 1 participantului care va efectua cele mai multe repetari corecte de impins la piept cu propria greutate – 1 abonament VIP valabil 1 luna
Acordam locul 1 participantului care va efectua o singura repetare cu cea mai mare greutate posibila – 1 butoi de Proteine de la ON – 2.5 kg.