Fasolea
Proteine: Aprox 15g pe portie
Reputatia fasolei este cunoscuta. Sunt cu adevarat magice, legume magice. Aceste mici superalimente sunt pline de fibre, proteina si magnesiu si au de asemenea un nivel scazut de colesterol, ceea ce le face grozave. Fasolea de toate felurile se potriveste cel mai bine in compozitia supelor, salatelor, burgeri vegetali, burritos, etc.
Pastrare: Depozitati fasolea uscata in pungi de plastic sau in recipiente de sticla, in locurireci si uscate. Folositi fasolea uscata in cel mult 12 luni, altfel exista riscul de a deveni prea umeda si o sa dureze mai mult pentru a o gati.
Pastrati conservele de fasole in locuri reci, uscate si intunecate pana la un an. Fasolea gatita poate fi inghetata pana la maxim 6 luni sau pastrata in frigider intr-un recipient inchis pana la 5 zile.
Preparare ( Uscate ): Inainte de a gati fasolea uscata, asezatio pe o suprafata deschis colorata si sortatio. Indepartati orice mizerie, pietre sau boabe stricate. Apoi clatitio. Puneti boabele intr-un bol mare si plin cu apa. Inainte de a scoate apa, indepartati boabele care plutesc ( nu sunt bune de gatit ). Dupa ce ati scurs apa, umpleti bolul din nou cu apa rece. Lasati boabele la inmuiat peste noapte. In dimineata urmatoare, clatiti boabele de trei, patru ori. Acum sunt pregatite pentru gatire.
Preparare ( Conservare ): Desi nu iti ofera aceeasi satisfactie, fasolea la conserva este o optiune super convenabila tinand cont ca este deja inmuiata si gatita. Asta nu inseamna ca nu necesita putina preparare. Goleste conserva si clateste pana cand apa devine limpede inainte de a o gati.
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.