Yoga pentru trup si minte

‘The practice of yoga is the commitment to become established in the state of freedom.’

 

 

Yoga nu este un altfel de fitness sau un set de exercitii, sau tehnici respiratorii. Yoga inseamna echilibrul dintre corp si psihic, prin diferite tehnici de relaxare

 

Yoga este o activitatea care armonizeaza legatura dintre corp si suflet. Importanta acestei practici nu se limiteaza doar la beneficiile fascinante pe care le are in ameliorarea durerilor fizice, ci este o adevarata terapie pentru psihic.

 

Controlul respiratiei, activitatea psihica, coordonarea intregului corp sunt elemente esentiale ale acestei tehnici de relaxare.

 

Daca nu ai participat niciodata la o sesiune de yoga, merita sa incerci pentru ca vei simti efectele chiar dupa prima sedinta.

 

Relaxarea pare a fi cel mai important beneficiu al unei sedinte yoga, dar pe langa acesta vei observa imbunatatiri in ceea ce priveste capacitatea de concentrare in primul rand in ceea ce priveste activitatile care presupun un efort indelungat de concentrare, vei invata cum sa fii mai rabdator cu cei din jur, cum sa iti pastrezi calmul, pentru ca in cadrul claselor de yoga vei invata cum sa ai rabdare cu tine insati/insuti, cum sa iti stapanesti mai bine emotiile si starea de spirit.

 

Este de ajuns sa participi de 1-2 ori pe saptamana la o clasa de yoga pentru a reduce total stresul creat de activitatile cotidiene.

 

Clasa de yoga include exercitii de respiratie, meditatie, postura, izolare a simturilor, concentrare sau orientare, practicate la toate nivelurile membrelor pentru un efect profund la nivel fizic si psihic.

 

O clasa de Yoga dureaza in general 60 de minute timp in care miscarile fizice folosite vor urma conceptul celor ,,opt brate” (,,eight limbs”), transpuse in exercitii initiale de relaxare si detasare fizica, care ne vor pregati pentru stabilirea echilibrului armonios dintre fizic si psihic.

 

 

Exercitiile de yoga vor fi efectuate in principal prin alternarea pozitiei clasice ,,asana” cu exercitii care stimuleaza concentrarea, prin fixarea atentiei asupra unui singur element/obiect si contemplarea neintrerupta a acestuia, exercitii de coordonare si echilibru care presupun folosirea intregii musculaturi principale a corpului prin efectuarea diverselor flexiuni care implica zona abdominala, ridicari, ghemuiri, rasuciri,sau fandari. Unul dintre cele mai importante elemente care compun antrenamentul de yoga il reprezinta respiratia, iar in cadrul acestei clase vei invata cum sa echilibrezi relatia dintre exercitiul fizic propriu-zis si respiratie, prin combinarea exercitiilor fizice mai mult sau mai putin complexe cu exercitii de respiratie.

 

Ce imbracaminte este indicata pentru clasele de Yoga?

 

Este indicata imbracamintea lejera si confortabila care sa iti permita efectuarea exercitiilor in siguranta si fara sa te jeneze in vreun fel; exercitiile vor fi efectuate in picioarele goale pentru o mai buna stabilitate, dar poti folosi o pereche de sosete in cazul in care simti discomfort termic (in acest caz sunt de preferat sosete care au suprafata antiderapanta) .

 

Pentru a maximiza beneficiile oferite de yoga, vom folosi muzica speciala care ajuta la relaxarea mentala si stoparea gandurilor pentru o meditatie profunda care face aceasta clasa mult mai placuta

 

In cazul in care doresti sa explorezi o clasa care antreneaza corpul si mintea, vei fi uimit de beneficiile pe care participarea regulata la clasele de yoga o va aduce in viata ta.

 

Health is wealth,